Ćopićev Ježurka Ježić našao svoj dom u Pridvorju

 


Epidaurusov Mjuzikl u Konavlima
Najveća vrijednost od koje sve počinje i u kojoj sve završava naš je dom, a sve osim doma i sigurnosti usputna je stanica. Shvatio je to Ježurka Ježić, popularni lik iz svevremenog teksta Branka Ćopića “Ježeva kućica”. Shvatimo ponovno i mi. I mi i djeca. Za djecu se ne bojim, djeca će shvatiti. Za to je samo dovoljno pružiti im priliku. A jedna od idealnih je i realizacija ovog prekrasnog svevremenog teksta u obliku Mjuzikla u prekrasnom ambijentu konavoskog Pridvorja u petak, 16. rujna 2011. s početkom u 20h. Epidaurus festival doveo je pod svojim okriljem u Cavtat i Pridvorje i Ivicu i Maricu (2008.), te Mačka u čizmama (2010.), a ove godine glavnu ulogu dobio je omiljeni Ćopićev Ježurka Ježić koji ponovno luta, a u Pridvorju kao da je pronašao svoj novi dom. Kazalište «Smješko» pripremilo je za svu djecu predškolskog i nižeg školskog uzrasta predstavu o Ježurki Ježiću, slavnome lovcu, prema svima poznatom pjesničkom tekstu B. Ćopića: »Ježeva kućica».
Predstava je mali mjuzikl, a glazba je originalna iz audio zapisa, nastalog prije 20 godina, na kojoj su odrasle mnoge generacije. Potpisuje ju Hrvoje Hegedušić. Originalni tekst, sjajni glumci i lutke razlog su više zašto ovu predstavu vrijedi pogledati....Epidaurus festival priređuje još jednu predstavu posve poučnu i posebnu.
Riječ je o „Znakovima za najmanje“ koji će se odigrati u Čilipima dan poslije, 17. rujna u subotu s početkom u 19.30 i to pred župnom crkvom sv.Nikole, a također u realizaciji kazališta Smješko iz Zagreba uz glavnu ulogu Hrvoja Zalara.
Djeca se svakodnevno susreću s mnoštvom prometnih znakova. U njihovom šarenilu ponekad je teško prepoznati i zapamtiti njihova značenja. Cilj predstave „ Znakovi za najmanje“ je djeci na jednostavan način, kroz igru i zanimljive situacije istaknuti važnost pravilnog ponašanja u prometu. Glavni lik predstave je semafor koji neumorno prati promet na raskršću. On djecu upoznaje sa svojim prijateljima - prometnim znakovima, i pokazuje im kako oni pomažu djeci. Kroz zanimljive i edukativne situacije u predstavi prometni znakovi postaju i dječji prijatelji i čuvaju ih od nepotrebne opasnosti koja može biti i životna.
Ova potrebna i simpatična predstava poklon je Epidaurus festivala vrtićima Konavala i svim najmanjim stanovnicima Dubrovačko-neretvanske županije.

Važna obavijest:
Epidaurus festival organizira prijevoz busićem do konavoskog Pridvorja i to na relaciji Pile - Župa mljekara - Cavtat - Pridvorje - Cavtat - Župa mljekara - Pile. Polazak s Pila je u 18.30 u petak, a povratak netom nakon predstave istim putem

 

Za ulaznice: tickets@epidaurusfestival.hr
Cijena 30 kuna za djecu, 50 kuna za odrasleSastavila: Ivana Marija Vidović, umj. direktorica Epidaurus festivala