Mali raspjevani i rasplesani Dubrovnik za start

 

epidaurus

6. EPIDAURUS FESTIVAL – CAVTAT
Mali raspjevani i rasplesani Dubrovnik za start
 
Epidaurus festival ove godine seli u mjesec lipanj, a svoj će niz koncerata osvježiti s puno novosti. Hrvatska kulturna introdukcija u nadolazeće ljeto započeti će u divnim Konavlima i trajati od 9. do 19. lipnja. Epidaurus plus dogoditi će se 4. srpnja, a priprema publici veliko kulturno iznenađenje.

Šesto izdanje omiljenog cavtatskog festivala svečano će se otvoriti na taraci vile Banac u Cavtatu i to 9. lipnja s početkom u 20:30 uz Mali raspjevani Dubrovnik pod palicom skladatelja Đela Jusića koji ih je davne 1962., te ih dan-danas uspješno vodi. Ovim će se koncertom proslaviti 50. godina postojanja i uspješnog djelovanja svima poznatog zbora dubrovačke djece, kroz koji su prošle mnoge generacije dubrovačkih mališana. Mnoge od Jusićevih skladbi napisanih za Mali raspjevani Dubrovnik popularne su ne samo među malima nego među svim uzrastima: Lutkica na dar, Lula Starog Kapetana, Gusar s Porporele i mnoge druge. Tekstove nekih od pjesama Malog raspjevanog Dubrovnika napisao je književnik akademik Luko Paljetak. Koncert malih pjevača održava se tradicionalno svako ljeto u Gradu na skalinima crkve Sv. Vlaha. Zbor je nastupao po cijeloj Hrvatskoj, u Italiji, u Vatikanu pjevajući svetom ocu Ivanu Pavlu II. Još jedan od najznačajnijih nastupa bio je koncert s čuvenom američkom pjevačicom Barbarom Hendricks 1992. godine kojeg je prenosila Eurovizija iz Franjevačke crkve u tada okupiranom Dubrovniku.

Zbor je do sada snimio 6 LP ploča i 3 CD-a. Za CD pod imenom “Božić u Dubrovniku” dobili su 1997. godine nagradu Porin za najbolji album za djecu. 2007. objavljena je i monografija pod nazivom “Mali raspjevani Dubrovnik” autorice Nataše Kalinić Ahačić. Na koncertu otvaranja nastupiti će i rasplesani Dubrovnik s Baletnim ansamblom Umjetničke škole “Luka Sorkočević” iz Dubrovnika pod vodstvom pročelnice Zrinke Japunčić i njenih kolegica Alide Vuković i Gousele Gallioulline. Želja nam je da uz svojevrsnu raspjevanu i rasplesanu odu ovogodišnjem ljetu potaknemo nove naraštaje na takvu rafiniranu vrstu aktivnosti i naobrazbe. Sve informacije o festivalu pratite na službenim stranicama: www.epidaurus-festival.hr ili Facebook profilu festivala. Vidimo se i ove godine u Cavtatu! 

Transfer djece iz Dubrovnika na svečano otvorenje Epidaurus festivala osigurava sponzor Elite travel Dubrovnik